Nordkapp - torsdag den 27.07.2006


Fra Osby til Erritsø

Tilbage

I dag: 362 km. Total: 7007 km. Så var det finaledag.

I aften lå destinationen fast: Erritsø.

Jeg stod meget tidligt op for at nyde en flot morgen med en helt blank Osby Sø - nej lad mig bare indrømme det - jeg stod op, fordi jeg havde det dårligt. Der blev spist morgenmad i ro og fred.

Ved 10:30-tiden havde vi pakket sammen og var klar til afgang. Det ville atter blive en varm dag.

Undervejs gjorde vi et lille stop, for at tanke lidt diesel på vognen. Ikke for meget, for brændstof er lidt dyrere i Sverige end i Danmark... Marie fik brændt de sidste svenske kroner af på en is til næsten alle. Der var ca. 10 minutters kø ved Øresundsforbindelsen. Det virkede ikke af meget, når man tænker på, at det er sommerferietid.

Turens sidste planlagte stop var ved det store shopping center Fields på Amager. Familiens shoppinghaj Vibe kunne næsten ikke vente med at komme af sted. Hun og Lasse havde ikke tid til at spise frokost.

Vi delte os i 2 - herregruppen og damegruppen. Herrerne gik efter elektronik og damerne fortrinsvis efter tøj. Vi havde afsat 2 1/2 time til besøget og det var alt for lidt, hvis målet var at nå at se alle butikker. Efter en kop kaffe, forlod vi P-pladsen og satte kursen mod Erritsø.

Hvordan har det så været at holde ferie i en autocamper? Det er mit indtryk, at alle har nydt det meget. Jeg har følt, at det er en god måde at se verden på. Man har sjælen med på rejsen og man når ikke at blive mæt af at opleve ting på samme måde, som vi f.eks. har oplevet i Thailand.

Jeg har nydt at sidde på passagersædet og se på den natur, vi har kørt igennem.

Hvordan har vi haft det med autocamperen? Det var en helt ny camper, så forventningerne var høje. Der har været nogle børnesygdomme ved bilen, men i det store hele har tingene faktisk fungeret udmærket..

Børnesygdommene var bl.a., at vi burde have haft en skriftlig vejledning til bilen. Alt hvad vi fik, var bilens betjeningsmanual. Tingene blev godt nok gennemgået, da vi hentede bilen, men der kommer hurtigt til at mangle en instruks på den måde. Så kunne vi f.eks have undgået, at forreste køje pludselig røg ned i nakken på forsædepassagererne - fordi vi brugte sengen som opmagasineringsplads for vores sengetøj.

Undervejs gik et par ting i stykker og det havde jeg det lidt skidt med - når det nu var en ny bil. På den anden side skulle vi også have lov at bruge bilen. Og jeg er sikker på, at vi har passet godt på den. Marie har fra tid til anden talt om at købe en autocamper og vi har gjort gode erfaringer på denne tur. Bl.a., at der skal være en bagrude. Den vigtigste erfaring er dog, at man ikke kan tænke sig frem til hvilke behov, man måtte have i en autocamper. Man skal simpelthen bo i en autocamper i mindst en uge, før man kan se, om den opfylder behovene. Man skal prøve at tømme toiletter, spildevandstanke og fylde rent vand på på campingpladser, før man har et billede af, om behovene er opfyldt.

Turen har som helhed været en stor succes. Også selv om vejret ikke har været med os og vi fik ikke midnatssolen at se. Det har været en dyr ferie. Autocamperen har kostet over 1.000 kr. om dagen og især Norge er forholdsvis dyr med betalingsveje og diverse færger. Vi har flere gange talt om, at vi kunne få en tur til Thailand for de samme penge, men vi har ikke fortrudt og turen op gennem Norge har været det hele værd.

Vi har jo haft vores næste tro rejsefælle, Torben med. Det må have været lidt af en omvæltning for Torben, at skulle bo så tæt på en familie med 2 teenagere! Jeg vil nu sige, at de 2 teenagere har opført sig eksemplarisk og vi har været glade for Torbens selskab. Atter en super ferie!

1
2
3